28. Juna 2023.

Najgora nastavnica u državi: Izmišljala lekcije, tokom ispita slala poruke, a na posao nije došla 20 godina

Italijanska nastavnica koja je 20 godina izbjegavala posao, a kad bi se i pojavila u školi, ignorisala je učenike i slala SMS poruke, te izmišljala lekcije na brzinu i udžbenike posuđivala od djece, sada je proglašena najgorom radnicom u zemlji, piše „The Times“.

Đincia Paolina De Lio koristila je bolovanje, odmor i dozvole za prisustvo na konferencijama kako bi izbjegla predavanja, a vrhovni ju je sud opisao kao trajno i apsolutno nepodobnu za taj posao.

De Lio, koja je trebala predavati književnost i filozofiju u jednoj srednjoj školi u blizini Venecije, zapela je za oko školskim inspektorima tokom jednog od svojih rijetkih pojavljivanja na poslu. Oni su primijetili da su joj lekcije bile zbrkane i da je improvizovala.

Učenici su počeli štrajkovati nakon što je ona tokom ispita slala poruke i dijelila ocjene koje nisu imale veze s predanim radom. Posuđivala je udžbenike od djece jer je svoje zaboravljala ponijeti.

De Lio je dobila otkaz u školi, ali sud je odredio da je moraju vratiti na posao. Međutim, sud je kasnije promijenio svoju odluku, nakon što je otkrio da je učiteljica bila prisutna na nastavi samo četiri godine u prethodne 24 godine.

Njeno je otpuštanje zatim morao potvrditi vrhovni sud.

Prije dvije godine na vidjelo je izašao sličan slučaj: sicilijanski učitelj matematike je u tri godine uzeo čak 769 dana odmora zbog zdravlja i roditeljskog odsustva, to je vrijeme zapravo koristio radeći kao konsultant.

Tu je i slučaj jednog doktora sa Sicilije, koji je u devet godina radio samo 15 dana, a to je postigao kombinujući bolovanje i razne kurseve.

Novinari su kontaktirali učiteljicu De Lio za komentar, ali nije mogla razgovarati jer je – bila na plaži.

Glassrpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare