18. Maja 2023.

Najduži film ikada snimljen: Za njegovo gledanje potrebno je izdvojiti više od mjesec dana

Ali da li ste znali da najduži film ikada snimljen daleko to prevazilazi? Film Logistika, objavljen u Švedskoj 2012. godine, traje čak 35 dana i 17 sati.

Logistika nije standardni holivudski ep. Eksperimentalnom filmu, koji su osmislili i režirali švedski reditelji Erika Magnuson i Danijel Anderson, nedostaje bilo kakva konvencionalna struktura.

Kako se navodi na veb stranici filma, koncept je počeo pitanjem “Odakle dolaze svi gedžeti?“ Erika Magnuson i Anderson su pokušali da odgovore na to pitanje prateći životni ciklus pedometra.

Priča počinje u dućanu u Stokholmu, gde se artikal prodaje, zatim se kreće unazad kako bi zabeležio svoj put do potrošača. Logistika vodi gledaoce na kamion, teretni voz, veliki kontejnerski brod i na kraju u fabriku u kineskoj četvrti Bao'an. Putovanje se odvija u stvarnom vremenu, tako da publika dobija istinski i tačan osećaj vremena i udaljenosti potrebnih za isporuku gedžeta ljudima koji ih koriste na drugom kraju sveta. U nastavku možete pogledati 72-minutnu montažu filma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare