Najbrži Razer miš ima samo 49 grama - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Najbrži Razer miš ima samo 49 grama

Razer je danas najavio svoj najlakši gejming miš, Viper Mini Signature Edition. Reč je o periferijskom uređaju mase od samo 49 grama, što ga čini 16 odsto lakšim u odnosu na Viper 2 Pro. Pomenuti uređaj je svojim performansama dugo bio ponos kompanije koja se specijalizovala za proizvode u kategoriji periferija računara. Firma se izdvaja od konkurencije izdvaja brzinom i lakoćom koriščenja miševa i drugih uređaja.

Šta ga izdavaja od ostalih gejming miševa?

Uređaj dolazi u formi skeleta napravljenim od legure magnezijuma, sa unutrašnjim delom u kojem se nalazi šupljina. Po ovim karakteristikama vrlo je sličan uređaju SteelSeries Aerox 3 Wireless.

ViperMiniSignatureEdition_DesignStory.jpg

„Želeli smo da prevaziđemo tradicionalni dizajn saća, a to je zahtevalo korišćenje materijala sa izvanrednim odnosom brzine i mase. Razmatrali smo različite opcije – plastiku, karbonska vlakna, pa čak i titanijum. Na kraju smo odabrali leguru magnezijuma, zbog njenih izuzetnih karakteristika“, navodi šef industrijskog dizajna kompanije Razer Čarli Bolton.

Iz kompanije navode i da miš tokom rada koristi najbržu bežičnu tehnologiju, te da će se brzo pozicionirati među uređaje sa najboljim performansama. Reč je o kategoriji proizvoda koja se veoma ceni, kada su u pitanju rezultati i ukupno iskustvo vrhunskog i profesionalnog gejminga.

Performanse Viper Mini Signature Edition uključuju Razer Focus Pro 30K optički senzor. Proizvođač se može pohvaliti optičkim prekidačem treće generacije, ali i HyperPolling bežičnom konekcijom frekvencije 4.000 Hz.

Razer u specifikaciji navodi da je za napajanje miša Viper Mini Signature Edition odgovorna baterija koja može trajati i do 60 sati. Njeno punjenje omogućeno je USB-C konekcijom, a sam proces traje oko 90 minuta. Zajedno sa uređajem isporučuje se i upareni USB adapter, piše u zvaničnom saopštenju.

Viper Mini Signature Edition biće dostupan u maloprodaji po ceni od 280 dolara, a pve narudžbine se mogu obaviti na zvaničnoj internet stranici kompanije od 11. februara.

Benchmark.

Danas objavljeno

WhatsApp dobija poboljšanja za grupne razgovore

Zeljka

Google otvorio pristup Bardu, konkurentu ChatGPT-a

Zeljka

Instagram počeo prikazivati oglase u rezultatima pretraživanja

Zeljka

Ostavite komentar