10. Jula 2024.

Najbolji recept za picu!

Kada je jednom probate, uvek ćete je praviti

Umjesto da kupujete picu, možete da napravite posnu verziju iste i imaćete odličan obrok koji se lako pravi.

Potrebno je:

200 ml vode

10 gr kvasca

2 kašike

ulja malo soli

50 gr biljnog kačkavalja

300-350 gr brašna

Za nadev je potrebno:

kečap

1 kašika ajvara

1 konzerva tunjevine

1 kesica šampinjona

1 manji paradajz

mala paprika

malo crnog luka ulje

origano

 

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude mekše. Ostaviti da odmori 20 minuta, pa ga razviti veličine većeg okruglog pleha. 

Premazati pleh uljem kao i testo pa ga prebaciti u pleh. Premazati kečapom i ajvarom. 

Posuti malo kačkavaljem. Razbacati tunu i šampinjone. Poređati papriku i luk, pa na kraju paradajz. 

Posuti ostatak kačkavalja. Posuti origanom i peći na 220 stepeni 20 minuta da lepo porumeni . 

Informer.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare