Ukoliko volite jafu, onda možete da se oprobate u spremanju torte sa ovim keksom.
Sastojci
500 g jafa keksa
300 g krem sira
150 g šećera u prahu
500 ml slatke pavlake
50 g skroba
500 ml fante
zaslađeni kakao za dekoraciju
Priprema
U kalup obložen pek papirom poređajte jafa keks, tako da čokolada bude okrenuta nagore. Umutite krem sir, slatku pavlaku i šećer u prahu dok se svi sastojci lijepo ne sjedine.
Zatim pola fila za osvježavajuću jafa tortu sipajte preko keksa.
U šerpu sipajte fantu i skrob, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Sipajte par kašika dobijenog fila preko bijelog i malo prošarajte štapićem za ražnjić. Zatim sipajte preostali bijeli fil za tortu, pa onda i fil od fante.
Prošarajte štapićem za ražnjić i poravnajte. Stavite tortu u frižider na sat vremena. Preko fila poređajte jafa keks i pospite prosijanim kakaom. Služite tortu.
Nezavisne.com