6. Augusta 2023.

Najbolje prodavani elektromobil u julu na tržištu Švedske je bio kineski

Najbolje prodavani električni automobil na tržištu Švedske, tokom prethodnog mjeseca je bio kineski model. U pitanju je adut čuvenog BYD-a (Build Your Dreams – uobliči svoje snove). Ime bestselera je Atto 3 i nastupa u segmentu četvorotočkaša s povišenim odstojanjem od tla.

Tokom jula se u ovoj skandinavskoj državi ukupno 721 kupac opredelio za nabavku tog baterijskog modela, što je bilo sasvim dovoljno da lokalni čelnici ovog brenda dobiju širi osmeh od onog koji se našao na licima ljudi koji brinu o podaji Volkswagenovog ID.4-a. Podatke koje smo izneli je obezbedila automobilska asocijacija po imenu Mobility Sweden, dok je navedenu zanimljivost objavila poznata novinska agencija Bloomberg.

Zadovoljstvo uprave BYD-a je ojačano i na temelju analize prodajnih rezultata ostvarenih na kineskom tržištu, gde su Azijati uspeli da po pitanju realizacije vozila svih vrsta (a aspekta različitih pogonskih sklopova) nadmaše strašni Volkswagen. Na sve to bi trebalo dodati i težnju Kineza da „puste korenje“ u Evropi.

Da kažemo i da se ovaj kineski električni automobil u Švedskoj nudi za sumu od oko 445 hiljada kruna (oko 38.120 evra). Na rang listi najpopularnih modela među kupcima tokom prošlog jula, a koja uključuje vozila svih tipova, dominira adut Volvoa. Opet je krosover u pitanju i nosi indeks XC60. Što se tiče najtraženijih automobilskih brendova, Volvo Cars gazduje u otadžbini.

Ipak, mereno prodajnim postignućima od prvog januara „na ovamo“, Teslin Model Y ostaje na čelu liste, dok su mu za petama dva modela Volvoa.

Izvor: AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare