Kao i svaka tehnika kuvanja, postoje načini mariniranja koji uspešniji bolje od drugih.
Preporučuje se mariniranje nekog neutralnog ulja, soli i limunovog soka, kao i začinskog bolja, uključujući peršun, kopar i vlašac. Neutralni ukus ulja omogućava da se više oseti ukus biljaka, a ulje neće izgoreti pre nego što se piletina ispeče. Limun takođe pomaže u omekšavanju komada piletine i daje joj dodatni ukus.
Prvo je potrebno da pomešate ulje, so i limunov sok u činiji, pre nego što isečete začinsko bilje i pomešate ga sa ostalim sastojcima. Ako želite da dobijete gustu marinadu, sve sastojke možete staviti u blender.
Pre nego što stavite marinadu, proverite da li je piletina sobne temperature kako bi lakše mogla da upije sastojke marinade.
Mariniranje piletine podrazumeva staviti mešavinu začina zajedno sa komadima mesa u plastičnu kesu. Zatim, zavežite je i rukama izmešajte marinadu i piletinu. Ovde morate da pazite da meso ravnomerno upije marinadu.
Ostavite nekoliko sati da komadi mesa upiju sve sastojke. Posle toga, piletina će biti mekša i spremna za pečenje. Možete je peći na roštilju, u rerni ili na tiganju.