15. Februara 2023.

Najavljeno obraćanje Vučića: Odgovoriće na sve prijetnje

U toku je sastanak šefa države sa saradnicima na kome će biti odlučeno kada će se predsjednik obratiti naciji.

Prema informacijama beogradskih medija, prvi čovjek Srbije i najvažniji ljudi iz MUP, BIA, VBA i VOA razmatraće bezbjednosnu situaciju u državi koja je narušena opasnim porukama izrečenim na večerašnjem skupu ekstremista u Beogradu gdje je Vučiću otvoreno zaprijećeno ubistvom.

– Predsjednik ne želi da doliva ulje na vatru i da pridaje nepotrebnu pažnju ekstremistima, ali ovo što je danas izrečeno, kao i činjenica da je uhapšen pripadnik jedne grupacije naoružan snajperom koji je priznao da je imao plan da izazove oružane sukobe, traži hitnu reakciju svih u državi – kaže izvor iz Predsjedništva.

Prema njegovim riječima, Vučić će se građanima obratiti ili kasno večeras ili ujutro. Na protestu takozvanih patriota večeras u centru Beograda otvoreno su prijetili ubistvom i predsjedniku Vučiću i svim njegovim istomišljenicima.

Podsjetimo, pripadnik neformalne ultradesničarske grupe “Narodne patrole” i zamjenik Damnjana Kneževića Dejan Bobaček, uhapšen je nakon što je kod njega pronađen jedan karabin sa optikom i pet komada antipancirne municije. On je u policiji priznao da je bio spreman na sve kako bi svoj plan sproveo do kraja.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare