13. Aprila 2023.

Najavljena tv serija o Hariju Poteru, Rouling izvršna producentkinja

Rouling se nedavno suočila s optužbama za transfobiju zbog stavljanja naglaska na biološki pol umesto rodnog identiteta u komentarima o trans ženama. Ona odbacuje optužbe.

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti „verna adaptacija“ knjige o dečaku čarobnjaku i da će se emitovati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu.

„Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga mi je važna i radujem se što ću biti deo ove nove adaptacije koja će omogućiti stepen dubine i detalja koji mogu da pruže samo duge televizijske serije“, rekla je Rouling u izjavi.

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona biće posvećena jednoj od knjiga. Plan je da se serija odvija kroz 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

Tokom konferencije za novinare u sredu, voditelj sadržaja striming servisa Max, Kasej Blojs, odbio je da odgovori na pitanje da li će komentar koji je dala Rouling o trans osobama otežati pronalaženje glumaca za seriju.

„Priča o Hariju Poteru neverovatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvatanju. To je naš prioritet – ono što je na ekranu“, citirao ga je Variety.

„Ona (Roulng) je izvršna producentkinja u seriji. Njeni uvidi biće korisni“, dodao je.

N1.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare