24. Augusta 2023.

Najavljen PlayStation Portal – evo šta sve može i koja mu je cijena

Sony je otkrio konkretne detalje o proizvou koji smo do sada nazivali Project Q. Konačni naziv biće mu PlayStation Portal i neće biti baš jeftin.

Sonyjev prenosivi uređaj za igranje PlayStation 4 i 5 igara zvaće se PlayStation Portal. Još jednom je potvrđeno da će ovaj dodatak PlayStation 5 konzoli služiti za “daljinsko” igranje igara koje korisnik ima instalirane na svojoj konzoli. Preko ovog uređaja neće moći da se strimuju igre kroz PlayStation Plus Premium pretplatu, odnosno iz clouda.

PlayStation Portal moraće da bude spojen na Wi-Fi mrežu (preporučeno 5GHz band), tj. moraće da ima pristup internetu, ali to ne mora da bude ista mreža na koju je spojena sama PlayStation 5 konzola.

Uređaj će biti ograničen na streaming u 1080p rezoluciji pri 60hz, odnosno do 60 sličica u sekundi. Za povezivanje bežičnih slušalica koristiće novu Sony tehnologiju PlayStation Link koja će biti podržana u novim modelima PlayStation slušalica. Bluetooth neće biti podržan, ali moći će da se povežu žičane slušalice putem 3.5mm priključka.

Sam uređaj neće imati nikakve mogućnosti lokalne reprodukcije – radiće jedino kad vam radi i PlayStation 5 konzola. Baterija će trajati do četiri sata korišćenja.

Cena uređaja neće biti baš niska – u Evropi će PlayStation Portal koštati 220 evra. Prilično visoka cena za nešto što u suštini već možete da dobijete tako što spojite telefon s DualSense kontrolerom i pokrenete aplikaciju Remote Play.

Datum izlaska još nije određen, ali istaknuto je da PS Portal stiže kasnije ove godine.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare