17. Novembra 2023.

Najava poslovne konferencije ”Izazovi i budućnost poslovanja 3” 2023.godine

I ove godine, treće po redu, Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske organizuje poslovnu konferenciju pod nazivom “Izazovi i Budućnost Poslovanja #3,” koja će se održati 22. novembra 2023. godine u prelepom ambijentu Banskih dvora u Banjoj Luci, s početkom u 10.00 časova.

Ova značajna konferencija predstavlja integralni deo napora u izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022-2024 i deo projekta “Doprinos organizacija civilnog društva u poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine (BIH) – Evropski instrument za susedstvo i partnerstvo (EISE).” Projekat je finansiran od strane Evropske unije i sprovodi se pod okriljem Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Cilj ovog prestižnog događaja jeste da kroz otvoren i konstruktivan dijalog okupi predstavnike poslodavaca, članove Vlade Republike Srpske, predstavnike akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija, s ciljem identifikacije ključnih ekonomskih i socijalnih izazova s kojima se suočava naša zajednica, kao i definisanja smernica za buduće akcije koje će doprineti izgradnji produktivnog i socijalno pravednog društva.

Konferencija “Izazovi i Budućnost Poslovanja #3” privući će više od 250 učesnika, uključujući visokorangirane predstavnike poslodavaca iz različitih industrija, članove Vlade Republike Srpske, predstavnike Evropske Unije, kao i renomirane domaće i strane institucije i organizacije.

U okviru predviđenih panel diskusija, imaćemo privilegiju da čujemo reči i iskustva predstavnika Vlade Republike Srpske, kao i uglednih stručnjaka iz poslovnog sektora Republike Srpske i šireg regiona.

Glavne teme koje će dominirati na ovoj konferenciji su:

  • Program ekonomskih reformi – Kako sačuvati i razvijati ljudski potencijal u uslovima rasta ekonomske migracije: Ova tema će se baviti izazovima i mogućnostima koje se javljaju usled ekonomske migracije i kako obezbediti održiv rast i razvoj za zajednicu Republike Srpske.
  •  Ubzani tehnološki razvoj – Put konkuretnosti i boljeg životnog standarda: Druga tema će se fokusirati na brzi tehnološki razvoj i njegov uticaj na poslovanje, ekonomiju i životni standard građana, te kako se pripremiti za ovaj izazov.

Ova konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za razmenu znanja i iskustava između različitih sektora i interesnih grupa, sa ciljem oblikovanja budućnosti poslovanja u Republici Srpskoj i regionu.

Treba naglasiti da je prijatelj projekta kompanija MTEL i Zlatni spozor konferencije NLB Banka a.d. Banja Luka.

Očekujemo inspirativne diskusije i izuzetno plodnu razmenu ideja na “Izazovi i Budućnost Poslovanja #3.” Detaljnu agendu ovog događaja kao I prijavu učešća možete da pogedate na zvaničnoj internet stranici Unije poslodavaca Republike Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare