19. Jula 2023.

Naftni gigant “udario” na zagovornike elektrifikacije VIDEO

Naftni i električni lobiji se ne vole, posebno kada je u pitanju drumski transport.

ExxonMobil pokreće marketinšku kampanju za Mobil1 sintetičko ulje pod nazivom “Breaking Free”, koja ima za cilj da istakne neke od osnovnih prednosti koje fosilna goriva imaju u odnosu na električnu energiju.

Naravno, sve je upakovano u poziv „potrošačima širom zemlje da se odmaknu od svojih uređaja i slave ljubav prema zajedničkoj vožnji“. Distopijski video prikazuje svet u kome su ljudi bukvalno vezani žicama koje ih prate gde god da krenu. Kako kaže producent, video „čini vidljivim nevidljive niti koje nas sve drže previše povezanim“.

Kompanija takođe nudi rešenje za takve prepreke, i to pri vožnji vozila na benzin. Na kraju, protagonista videa upravo to radi, a autori gledaocu poručuju: “Isključivanje. Osećaj je sličan oslobođenju. Zbog ljubavi prema vožnji.”

Mobil 1 ovaj ton oglasa opravdava činjenicom da „više od polovine Amerikanaca kaže da su im se neki od omiljenih trenutaka u životu desili u automobilu – od uzbuđenja zbog dobijanja vozačke dozvole, porodičnih putovanja do pevanja uz muziku kao milje prolaze“, piše insideevs.com.

U svakom slučaju, većina će se složiti da je ovim snimkom antagonizam između dva lobija dostigao viši nivo. Vreme će pokazati da li to znači početak rata i obaveznu okupaciju strana, kao i odgovor nekih od proizvođača koji se odnose na elektrifikaciju u autoindustriji

Foto: B92/NĆ

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare