13. Februara 2024.

“Nadam se da ih pokolju ko svinje…”

Odluka studentske organizacije Pravnog fakulteta iz Zagreba da organizuje putovanje u Beograd, izazvala je negativne reakcije u krajnje desnom delu javnosti.

Bivši poslanik hrvatskog parlamenta, Sabora, Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), “požalio” se zbog toga Fejsbuku.

“Studentski zbor Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu organizuje studijsko putovanje u Kuću cveća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gde je studirao ratni zločinac i saradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju”, poručio je Glasnović.

U komentarima ispod objave javio se i Stevo Culej, takođe bivši saborski poslanik, koji je napisao : “Nadam se da ih pokolju ko svinje.”

Oglasio se i Studentski zbor Pravnog fakulteta, odakle su rekli da studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovno organizuju studijska i druga putovanja s ciljem razmene iskustava, sticanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade njihovi vršnjaci iz drugih država.

“To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd koje pojedinci poslednjih dana pokušavaju zloupotrebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista…”, naveli su iz te studentske organizacije.

“Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizuje, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti pretnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u a demokratskom društvu trebalo biti normalno”, naveli su.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare