6. Decembra 2023.

Na treću godišnjicu Džejeve smrti otkrivena pretužna istina

Ovo se zaista dogodilo tog 6. decembra

Legendarni Džej Ramadanovski napustio nas je na današnji dan pre tačno tri godine. Pevač je preminuo iznenada u svom stanu na Dorćolu, a njegov najbolji prijatelj klavijaturista Zoran Jagodić Rule otkrio je šta se desilo kobnog jutra.

Naime, kako je Zoran istakao to jutro je izgledalo kao i svako drugo i niko nije mogao ni da pomisli da će nas baš tog dana 6. decembra 2020. godine, u nedelju, napustiti legenda narodne muzike.

 – To jutro se Džej probudio oko 10 časova, sa njim u stanu su bile prijateljica Andrijana i spremačica Dara.

Andrijana je oko 14 časova otišla do prodavnice, a Džej je Daru zamolio da mu proluftira sobu dok on odspava, pa da ručaju. Posle su ga tako našle – ispričao je Rule.

Džej je iza sebe ostavio brojne hitove bez kojih i danas ne može da prođe nijedno slavlje, a o tome koliko je bio voljen govori činjenica da je na njegovom voljenom Dorćolu osvanuo je mural u njegovu čast.

 

Podsetimo, Džej je počeo karijeru nakon poznanstva sa Marinom Tucaković koja mu je napisala brojne hitove.

Sa pesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto.

Tokom 1990-ih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…).

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine “Hajde da se volimo 2”, gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, “Slažeš li se ti”.

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare