10. Oktobra 2023.

Na Merdaru uhapšen još jedan Srbin

Policija tzv. Kosova Srbina koji se vraćao iz Kruševca odvezla je nakon hapšenja u Prištinu

Na administrativnom prelazu Merdare danas poslije podne uhapšen je Srbin T.B. iz Prilužja (52).

Nakon hapšenja, on je odveden u Prištinu, a za sada se ne zna zbog čega je on uhapšen i šta mu se stavlja na teret.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije potvrdila je da su pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili danas popodne na Merdaru Tomicu B. (52) iz Prilužja i to bez ikakvog obrazloženja, kao i da je on potom sproveden u Prištinu.

Kako je navedeno u saopštenju kancelarije, Tomica, otac troje dece, koji je do sad godinama bez problema prelazio administrativnu liniju, u trenutku hapšenja bio je sa suprugom i vraćao se iz Kruševca koji povremeno posećuje.

“Novim proizvoljnim hapšenjem Srba od strane Prištine, našem narodu se šalje poruka da nisu dobrodošli na svojoj rodnoj grudi i dodatno se zastrašuju, sa ciljem njihovog trajnog progona sa prostora Kosova i Metohje”, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ocenjuje se da je reč o “tihom institucionalnom etničkom čišćenju Srba i sprovođenju plana Aljbina Kurtija o etnički čistom Kosovu i Metohiji gde se Srbima šalje poruka da u svakom trenutku mogu završiti u Kurtijevim kazamatima”.

Svakodnevnim privođenjima i hapšenjima Srba, Priština na čelu sa Kurtijem umesto neophodne deeskalacije, dodatno podiže tenzije i izaziva nove krize na terenu, ističe se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je navela da je odmah angažovala advokata privedenom Srbinu i on će proveriti sve detalje njegovog privođenja i pružiti mu neophodnu pravnu pomoć i zaštitu.

Novo hapšenje Srba dolazi samo dan nakon što je policija tzv. Kosova uhapsila Srbina Miloša Šapića iz Zvečana koji je bio ubačen u automobil civilnih oznaka i odvezen prema Južnoj Mitrovici.

On je istog dana pušten na slobodu, a direktor policije tzv. Kosova za region sever Veton Eljšani, koji je ranije rekao da se on saslušava zbog sumnje na teška krivična dela, nije mogao da precizira zbog čega je Srbin priveden, kao ni šta mu je stavljano na teret.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare