5. Septembra 2023.

Na Manjači obustava saobraćaja zbog bojevog gađanja

Na Manjači će danas i sutra zbog bojevog gađanja doći do povremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Han Kola-Stričići, dok se na ostalim putnim pravcima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) vozi nesmetano, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske.

Obustava saobraćaja na Manjači biće između 08.00 i 18.00 časova.

U kanjonu Tijesno, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog održavanja penjačkog festivala, biće obustavljan saobraćaj od četvrtka do nedjelje, od 7. do 10. septembra, u periodu od 11.00 do 11.45 časova.

Na magistralnom putu Ljubinje-Žegulja zbog radova se saobraćaj obustavlja svaki dan od 8.00 do 15.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Stolac-Berkovići-Krivače-Trebinje. Učesnici u saobraćaju koji namjeravaju završiti putovanje u Ljubinju, imaju mogućnost prolaska postojećim magistralnim putem.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta na području Doboja, auto-pute Banjaluka-Prijedor, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, na dionici Rudice-Novi Grad, u Prijedoru, te pravcima Foča-Goražde u mjestu Filipovići, Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka produženi su radovi na sanaciji klizišta u LJeskovim vodama do 15. septembra, a vozila se i dalje preusmjeravaju na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići.

U FBiH u toku su radovi na tranzitu u Sarajevu, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca, zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova vozi se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova, Hadžiće i Kladanj iz smjera Olova.

Počeli su radovi na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča. Svakog dana, osim nedjelje, od 7.00 do 16.00 časova vozila će saobraćati usporeno.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare