3. Oktobra 2023.

Na izmaku snage, Maja Odžaklijevska priznaje

Moj unuk ne govori, razmišljam da…

Unuk Maje Odžaklijevske bori se sa autizmom

Otkako se pojavila na javnoj sceni Maju Odžaklijevsku publika obožava. Međutim, kada je postala baka povukla se sa javne scene i svu svoju pažnju posvetila trinaestogodišnjem unuku Luki. 

Naime, unuk Maje Odžaklijevske je autistični dečak koji je do prošle godine živeo sa bakom.

Gostujući u emisiji ”Život u balansu” pevačica je objasnila kada i kako je prepoznala prve znake, ali i kako se ona kao baka godinama bori sa autizmom. 

– Luka je počeo da se sakriva. Počeo je iz čista mira da ima napade bacakanja, ali to nije delovalo kao besno dete.. Dete u tim trenucima pomodri… Ja kažem ovo nije u redu. 

Predložila sam da ga vodimo negde jer sa detetom nešto nije u redu. Sve ono što danas znam da sam tada znala Luka bi do sada postao vebalan. Luka ne priča, jedino svoje ime zna da kaže. 

Molila sam Boga da dete to nauči, da ako ga neko na ulici pita kako se zove, da zna da kaže.. Da ako ne daj Bože zaluta da ima bar neku smernicu. 

Možda će zvučati prepotentno, ali nisam ja Lukin lek, nisam njegov psiholog. Ja sam samo baka koja ga bezgranično voli. Luka je moj autistični unuk, to većina zna, i zaista razmišljam da Luku dam u dom.

Ali, ne mogu ja da ga dam, Centar za socijalni rad će odlučiti šta će biti sa Lukom, ali je suština da ja sve manje mogu njegovu energiju da udahnem.

Nekad ostanem, dobro sam rekla, bez daha. Toliko se uznemirim kad je on uznemiren da ne mogu da udahnem. Ja to sebi ne smem da dozvolim.

Svakim danom kad on ima napad, ja sam jednim korakom bliže zemljici. – priznaje pevačica.

Foto:Ata images

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare