7. Augusta 2023.

Na Hvaru se naplaćuje i boravak na plaži – dva evra za kupanje u moru

Navikli smo da na plažama plaćamo ležaljke i suncobrane, ali u kampu “Mlaska” u opštini Sućuraj na Hvaru naplaćuju čak i “dnevni boravak” i to dva evra po osobi.

Hrvatskom listu Slobodna Dalmacija javila se ljutita čitateljka koja je rekla da je za njih troje morala da plati račun od šest evra kako bi se kupali na plaži u kampu “Mlaska”.

“Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom. No, koliko mi je vidljivo na dostupnim internetskim stranicama, taj kamp uopće nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora”, navodi ona.

Ističe i da bi razumela da joj je naplaćen parking, ali automobil nije parkirala u kampu, već ispred rampe na makadamu.

Rečeno joj je, dodaje, kako mora da plati tri dnevne karte za kupanje na plaži za tri odrasle osobe.

“Ne ležaljku ili suncobran ili parking, nego platiti dva eura ‘po glavi’, znači šest eura za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži”, objasnila je.

Na računu je jasno navedena usluga  “dnevnog boravka”.

“Kojeg boravka, što to naplaćuju? Korištenje plaže? Po kojem to zakonu mi netko tko ima kamp može naplatiti korištenje kupališta? Budući da plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nisam nigdje našla u službenim dokumentima, a koliko sam doznala oni koncesiju ni nemaju”, navodi ona.

Ostaje pitanje šta im je naplaćeno i po kojoj osnovi se navodi “dnevni boravak” ako nisu koristili prostor kampa, već samo plažu koja je pomorsko dobro, a niko ne sme naplatiti ni kupanje ni boravak na kopnenom prostoru šest metara gledano od ivice mora, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom opštine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra, za uvalu Mlaska dobijene su dozvole za: korišćenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), akva parka, prodaju sladoleda, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodića na vesla, štandova za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo, ali se nigde ne navodi i plaćanje “dnevnog boravka”.

List je poslao pitanje i kompaniji “Sućuraj” u okviru koje posluje kamp “Mlaska”, a odgovor još nisu dobili.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare