7. Novembra 2023.

Na Android stiže rješenje za problem koji muči mnoge korisnike

Oni koji imaju Android telefon više neće morati da budu zabrinuti za svoje podatke kada telefon ostavljaju na servisiranju.

Kada se telefon ostavlja na servisiranju i popravci, standardna je procedura da se resetuje na fabrička podešavanja. Na ovaj način korisnikovi lični podaci ostaju bezbedni, dok se sa telefona uklanjaju PIN, otisak prsta i slični podaci.

Za ovakve situacije postoji i bolji način – Samsung Maintenance mode, ili dolazeći Repair Mode za Google Pixel telefone. Kako su ovo opcije namenjene određenim uređajima, Google sprema rešenje koje mnogu da primene svi Android telefoni.

Funkcija nosi naziv “Repair Mode”, a kod za nju je otkriven u AOSP repozitorijumu. Radiće tako što će korisnik omogućiti mod pomoću svog preferiranog metoda verifikacije, koji će potom koristiti da biste je onemogućili nakon što telefon vratite sa servisiranja.

Dok je Repair Mode aktivan, izgledaće kao da telefon koristi svežu verziju operativnog sistema, ali sa novim korisničkim nalogom koji nema podataka. Pravi korisnički podaci će ostati na uređaju, ali će biti zaključani i neće moći da im pristupi niko sem korisnika.

Repair Mode funkcija je još uvek mu fazi testiranja i to u beta verziji Androida za Pixele. Repair Mode se zasniva na Dynamic System Updates funkciji, a ovo će omogućiti serviseru da pristupi hardveru telefona kako bi testirao šta funkcioniše a šta ne, s tim što će vraćanje korisničkih podataka biti mnogo lakše nego sa Android sistemom bekapovanja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare