Muškarci su brži, žene opširnije – kako vi pišete mejlove? - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Muškarci su brži, žene opširnije – kako vi pišete mejlove?

Pišete duge mejlove u kojima vodite računa o stilu i lepom izražavanju? U manjini ste.

Istraživanje Yahoo laboratorije (Yahoo! Labs) i Univerziteta u Kornelu pokazalo je da su dve glavne odlike većine pošiljalaca mejlova – brzina i sažetost.

Reč je o najobimnijoj studiji ove vrste u istoriji. Analizirana je prepiska dva miliona pošiljalaca koji su tokom nekoliko meseci razmenili 16 milijardi mejlova. Skoro 90% ispitanika odgovara na mejl u toku dana, a čak polovini ne treba ni sat vremena. Odgovor najčešće sadrži do pet reči, a svakako ne prelazi 43 karaktera.

Očekivano, mlađi su efikasniji kad je ova vrsta komunikacije u pitanju. Tinejdžeri u proseku odgovaraju na mejl posle 13 minuta, dok starijima od 51 godine treba 47 minuta. Oni će, ipak, poslati sadržajniji i obimniji mejl.

Kad je reč o polovima, muškarci su nešto brži, ali i manje opširni od žena. Ako želite da vam neko brzo odgovori, mejl mu pošaljite radnim danima do 17 časova. Ne iznenađuje podatak da ljudi najbrže odgovaraju sa mobilnih telefona, zatim tableta i na kraju oni sa kućnih računara.

Kako kažu naučnici, na osnovu ovih podataka moguće je napraviti algoritam koji će predvideti kada će vam neko odgovoriti što je jako važno u poslovnoj komunikaciji.

B92.

Danas objavljeno

WhatsApp dobija poboljšanja za grupne razgovore

Zeljka

Google otvorio pristup Bardu, konkurentu ChatGPT-a

Zeljka

Instagram počeo prikazivati oglase u rezultatima pretraživanja

Zeljka

Ostavite komentar