22. Septembra 2024.

Musaka s pohovanim tikvicama

Ovo je vikend ručak koji će se pojesti začas.

Priprema:

Tikvice isjeći. Umočiti ih u brašno, pa u jaja i ispržiti u dubokoj masnoći. Na sitno sjeckanom crnom luku prodinstati meso i začiniti ga paprikom, dodati so, biber i peršun. U vatrostalnu posudu staviti red tikvica, red mesa. Zaliti rojal masom (pomiješano jaje, mlijeko i pavlaka) u koju smo dodali i začine i sve to lijepo zapeći u rerni oko 20 minuta.

Kiselo mlijeko odlično ide uz ovakav ručak, prenosi Kurir.

Sastojci:

* 2 veće tikvice (300 g)

* 200 g mljevenog mesa

1 glavica crnog luka

1 jaje

1 dl mlijeka

50 g pavlake

100 g brašna

1 kafena kašičica paprike

1 kašika svježeg peršuna

1 kašičica svježeg začina

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare