21. Januara 2023.

Mrzi vas da trčite? Isprobajte ove metode i sagorećete kalorije

Najbolji način sagorevanja kalorija je redovno vežbanje, ali količina koju sagorevate zavisiće od nekoliko faktora: dnevnog nivoa stresa, ishrane i težine. Ako ste stalno pod stresom, vaš gubitak težine i nivo energije mogu biti nedosledni. Uz to, uparivanje rutine vežbanja sa stalnom, uravnoteženom ishranom može vam pomoći da održite zdravu težinu.

Stručnjaci ističu da je trčanje jedna od najefikasnijih metoda za sagorevanje viška kalorija. Ako niste u stanju da trčite ili niste toliko pokretni, ove vežbe vam mogu pomoći da se “istopite”.

Vožnja bicikla

Ova fizička aktivnost je zaista odlična opcija za sagorevanje kalorija. Srećom, bicikli za vežbanje su takođe prilično pristupačni. Prema izveštaju Ministarstva zdravlja i ljudskih službi SAD, vožnja bicikla brzinom od sagoreva približno isti broj kalorija po satu kao i trčanje. Stručnjacci smatraju da ovom aktivnošću možete mnogo kalorija možete da sagorite.

Planinarenje

Planinarenje je takođe navedeno u istom izveštaju, i iako sagoreva samo 370 kalorija na sat, pešačenje obično traje duže. Imaćete toliko toga da vidite, a nećete ni osetiti da je prošlo vreme, tvrdi portal “The list”. Tri sata planinarenja može da sagori više od 1.000 sagorenih kalorija. Ako niste veliki ljubitelj prirode, ovo možete ponoviti šetnjom gradom ili čak na kućnoj traci za trčanje ako to zaista želite.

Važan deo je da ubrzate tempo.

Plivanje

Da li ste znali da tokom sat vremena plivanja možete sagoreti čak 510 kalorija? Kao i tokom planinarenja, vreme bukvalno leti kada ste u vodi. Dva sata plivanja sagori preko 1.000 kalorija.

Preskakanje vijače

Možda će vas iznenaditi kada saznate da preskakanje vijače može sagoreti više kalorija od jutarnjeg trčanja.

“Vijača može sagoreti više od 1.074 kalorije na sat i odličan je trening za celo telo”, rekao je trener Kris Rajan za The Healthi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare