12. Septembra 2024.

Mramorni mafini

SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 ml mineralne vode
  • 150 ml ulja
  • 200 g brašna
  • pola praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kakaoa
  • 200 g višanja

PRIPREMA:

U kalup za mafine složite korpice. Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte mineralnu vodu, ulje, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve vrijeme miksajte da se svi sastojci lijepo sjedine. Smjesu odvojite na dva dijela.

Kakao u posudici pomiješajte s vodom da dobijete glatku pastu pa ga dodajte u jedan dio smjese. Dobro promiješajte. Korpice punite malo s jednom smjesom, u sredinu ubacite višnje, zalijte drugom smjesom pa gore po vrhu opet prošarajte, ali vodite računa da korpice ne budu napunjene do vrha, jer će tokom pečenja da narastu.  Mafine pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.

* Recept preuzet sa stranice “Domaćica”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare