21. Septembra 2023.

Može li Angelina Topić da odbrani titulu najbolje u Evropi?

Srpska atletičarka Angelina Topić i ove godine je nominovana za najbolju mladu atletičarku u Evropi.

Ona je u septembru prošle godine ponela to prestižno priznanje, a ove se ponovo našla u konkurenciji još devet atletičarki.

Pored nje, u Top 10 su još:

Rasidat Adeleke, Agate Kaune, Odri Vero i Olivija Gurt kada su trkači u pitanju, skakačica udalj Larisa Japičino, Angelinina koleginica po disciplini iz Hrvatske Jana Koščak, Silja Kosonen koja se takmiči u bacanju kladiva, odnosno Alida Van Dalen i Nina Ndubuisi u bacanju kugle.

Glasanje je otvoreno do drugog oktobra, nakon čega će biti poznato ime najbolje.

Angelini Topić je tek 18 godina i već je obezbedila “vizu” za Olimpijske igre. Trenutno je šampionka Evrope u uzrastu do 20 godina, a u seniorskoj konkurenciji je zauzela sedmo mesto na svetu, odnosno četvrto u Evropi u dvoranskim uslovima. Drži i rekord sa skakačice do 20 godina sa 1.97m.

Pre četiri dana je zauzela treće mesto na finalnom mitingu Dijamanstke lige u američkog gradu Judžinu.

“Prezadovoljna sam ovakvim rezultatom i što sam se pokazala u najboljem mogućem svetlu. Biti treći u ovakvom društvu je izuzetan osećaj koji motiviše da se i dalje naporno trenira. Nadam se da ću zajedno sa svojim timom biti jedna od onih koja će pisati istoriju svetskog skoka u vis”, rekla je tim povodom Angelina Topić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare