Ovaj nježni, kremasti užitak savršen je kao samostalan desert, ali i kao dodatak drugim slasticama. Možeš ga poslužiti uz svježe voće, preliti čokoladnim umakom ili koristiti kao punjenje za torte. Bez obzira na način serviranja, ovaj mousse od jagoda će svojim neodoljivim okusom oduševiti sve ljubitelje slatkog.
Sastojci:
- 300 g jagoda
- 140 ml slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 35 g kukuruznog skroba
- Kašičica ekstrakta vanilije (po želji)
Priprema:
Za pripremu ovog pjenastog deserta najbolje je koristiti blender. Prvo ubaci jagode u blender i usitnite ih dok ne dobiješ glatki pire. Zatim dodaj šećer i kukuruzni skrob te sve zajedno još jednom izmiksaj. Smjesu prebaci u lonac i kuhaj na srednje jakoj vatri uz neprestano miješanje dok ne postane gusta i svilenkasta. Po želji dodaj ekstrakt vanilije za dodatnu aromu.
Nakon što se smjesa zgusne, ostavi je da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom je stavi u hladnjak na sat vremena. Da spriječiš stvaranje korice, posudu prekrij plastičnom folijom. U međuvremenu umuti slatko vrhnje dok ne dobiješ čvrst šlag, a zatim ga pažljivo umiješaj u ohlađenu smjesu od jagoda.
Rasporedi mousse u manje posudice i serviraj ga samostalno ili uz dodatke poput svježeg voć. Takođe, možeš ga koristiti kao savršeni sloj za torte i kolače, dodajući im laganu i voćnu notu. Uživaj u ovom prozračnom desertu koji je jednako privlačan oku i nepcu!