29. Juna 2023.

Moto Guzzi Stelvio nove generacije debituje na EICMA sajmu

Italijanski proizvođač motocikala, Moto Guzzi, privukao je dosta pažnje lansiranjem svog V100 Mandello modela.

Poznat po svom prepoznatljivom šarmu i retro dizajnu, Moto Guzzi je napravio korak ka modernosti sa tehnološki naprednim V100 Mandello, opremljenim komponentama visoke tehnologije i snažnim motorom od 1.042 kubika.

Nadovezujući se na ovaj uspeh, Moto Guzzi je prošle godine nagovestio oživljavanje svog voljenog Stelvio avanturističkog motocikla. Kompanija je predstavila tizer sa rečju “Stelvio” pored orla koji leti preko kultnog prolaza istog imena. Prvobitno obustavljena zbog slabe prodaje, odluka kompanije da oživi Stelvio odražava rastuću potražnju za avanturističkim motociklima litarske klase.

Špijunski snimci objavljeni na Fejsbuku nude uvid u predstojeći Stelvio, otkrivajući sličnost s V100 Mandello motociklom. Renovirani Stelvio uključuje nekoliko modifikacija kako bi poboljšao svoje terenske sposobnosti, uključujući felne sa žičanim kracima i sgumama dvostruke namene, ogibljenje s dugim hodom, podesivo vetrobransko staklo i štitnike za ruke.

Novi Stelvio je spreman da bude tehnološki najnapredniji model kompanije do sada. Izvori sugerišu da bi mogao imati radarski tempomat, IMU kontrolu proklizavanja, ABS, više režima vožnje i potencijalno čak i elektronski podesivo ogibljenje.

Dok Moto Guzzi i dalje ne govori o konkretnim detaljima, upućeni spekulišu da će Stelvio imati svoj dugo očekivani debi na EICMA sajmu na jesen. Ljubitelji avanturističkih motocikala željno njegovu premijeru očekuju s velikim uzbuđenjem.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare