Moskva: Sankcije Kanade podsećaju na akcije Trećeg rajha - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Moskva: Sankcije Kanade podsećaju na akcije Trećeg rajha

Sankcije koje Kanada uvodi protiv Rusije podsećaju na Treći rajh i njegovu politiku uništenja svega što nije u skladu sa germanskim duhom, napisala je na Telegramu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je prokomentarisala jučerašnju odluku Otave da na svoj spisak sankcija doda još 16 organizacija i 38 pojedinaca, među kojima je i medijagrupa “Rusija sevodnja”.

“Najnovije sankcije protiv ruskih novinara i umetnika mogu da se uporede sa pokušajima Trećeg rajha da utišaju glasove razuma paljenjem knjiga i zabranom novina”, rekla je Zaharova.

Sankcije je prokomentarisao i generalni direktor medijagrupe “Rosija sivodnja” Dmitrij Kiseljev, koji je kazao da najnovije sankcije Kanade protiv njegove kompanije, ali i drugih ruskih umetnika i medija neće dovesti ni do čega dobrog jer predstavljaju nastavak eskalacije.

“Na spisku se nalazi umetnici koji nemaju nikakve veze sa politikom”, objasnio je Kiseljev za “RIA Novosti”.

Podsetimo, na listi su se našli mnogi umetnici, među kojima su pevačica Polina Gagarina, Nadežda Babkina, operski pevač Nikolaj Baskov, ali i nekoliko novinara.

Pres služba kompanije ironično je dodala da u njoj “nikada nisu voleli javorov sirup”, dok je ruski hokej na veoma dobrom nivou, aludirajući na činjenicu da Rusi imaju sve što im je potrebno i bez Otave.

Zamenik glavnog urednika kompanije Dmitrij Gornostajev, koji se takođe našao na poslednjem spisku sankcija Kanade, izjavio je da je veoma ponosan na to što se našao na toj listi.

“Ove sankcije mi daju povod da budem ponosan, da se ponosim istorijom svoje porodice”, izjavio je.

“Drago mi je da sam se našao na istom spisku sa našim D’Artanjanom – Mihailom Bojarskim, pošto je moj deda, Mihail Bojarski, koji je bio u ratu, i koji se rodio u Beloj Crkvi u Kijevskoj oblasti, oslobađao Belorusiju i Litvaniju od fašista. A sada sam ja ušao na spisak sankcija saveznika novih fašista, koji su se nastanili u Kijevu. Oteraćemo fašiste odatle kao što je to bio slučaj i pre, tokom Drugog svetskog rata”, kazao je Gornostajev.

Danas objavljeno

Izvučen kroz granje: Objavljen potresan snimak spasavanja bebe iz Morače VIDEO

Vanja A

Uklonjena ograda: Završena pješačka platforma kod Gradske uprave

Vanja A

Izvještaj Stejt Departmenta o BiH: Problemi s nezavisnošću pravosuđa, korupcija u vlasti

Vanja A

Ostavite komentar