12. Aprila 2023.

Moskva: Procureli dokumenti Pentagona možda namjerna dezinformacija protiv Rusije

„Nemamo stav, verovatno je nekome interesantno da pogleda te dokumente, ako su to uopšte dokumenti, a možda je reč o fejku, namernoj dezinformaciji. S obzirom na to da su SAD strana u sukobu i vode hibridni rat protiv nas moguc´e je taj pristup da se protivnik, tj. Rusija, dovede u zabludu. Ništa ne tvrdim, prosto dopuštam moguc´nost da su potpuno zamislivi razni scenariji “, rekao je Rjabkov.

Podsetimo, mediji su pisali da Pentagon istražuje curenje na društvenim mrežama materijala koji opisuju stanje ukrajinskih trupa i planove SAD i NATO-a da ih ojačaju.
List „Njujork tajms“ je primetio da dokumenti, datirani početkom marta, navodno kruže „ruskim provladinim kanalima na Telegramu“.

Potom je objavljeno o novim curenjima dokumenata. Kako je naveo list, na internet je moglo dospeti više od sto dokumenata, a šteta od incidenta se procenjuje kao značajna.
Istovremeno, agencija Rojters je, pozivajuc´i se na američke zvaničnike, navela da ne isključuje moguc´nost da su tajni materijali koji se odnose na ukrajinske snage mogli biti falsifikovani.

SPUTNIK

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare