8. Novembra 2023.

Moskva poručila Vašingtonu: Moraćete da priznate odgovornost za smrt civila

Informacija da savetnici iz Vašingtona učestvuju u odabiru meta, koje kasnije granatira ukrajinska vojska, postala je javna, tako da će Vašington kad tad morati da prizna umešanost u smrt civila u Ukrajini.

Pre ili kasnije Amerikanci će morati da priznaju svoju odgovornost za pogibiju nedužnih civila u Ukrajini, koji danas stradaju usled terorističkih napada koje sprovodi Ukrajina, a prilikom kojih se koristi američko oružje, saopštila je ambasade Rusije u SAD na Telegramu.

Prethodno je portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio da ruski vojnici namerno ubijaju civile u Ukrajini.

“Američki zvaničnik besramno laže, tvrdnje o našim vojnicima za koje nema dokaza šokiraju svojim cinizmom. One su osmišljene da skrenu pažnju sa stvarnih zločina ukrajinskih bandita protiv stanovništva Donbasa, koji se sprovode već devet godina. Vreme je da lokalni političari shvate da, da bi se zaustavilo krvoproliće, treba zaustaviti nepromišljeno snabdevanje kijevskog režima vojnim isporukama vrednim više milijardi”, navedeno je u saopštenju.

Ruska ambasada ističe da će Vašington kad tad morati da prizna odgovornost za smrt civila u Ukrajini. Pogotovo jer je obelodanjeno da su ukrajinski savetnici iz Vašingtona direktno uključeni u odabir meta, koje kasnije granatira vojska Ukrajine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare