14. Februara 2023.

Moskva odbacuje optužbe Moldavije o sabotaži, Beograd nije obavešten

„Takve tvrdnje su potpuno neosnovane i nepotkrepljene“, navodi u saopštenju rusko ministarstvo spoljnih poslova, a prenosi Rojters.

Sandu je juče optužila Rusiju da planira da iskoristi strane sabotere da zbaci moldavsku vladu i onemogući njene aspiracije da se pridruži Evropskoj uniji.

Na konferenciji za novinare u Kišinjevu, Sandu je navela da su u te planove uključeni i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je tvrdnje predsednice Moldavije i zatražio da organi te zemlje hitno dostave svaku informaciju koju poseduju, prenela je danas televizija N1.

N1 prenosi i da je posle izjave moldavske predsednice, grupa od 12 navijača Partizana zadržana na aerodromu u Kišinjevu, pošto im nije dozvoljeno da uđu u Moldaviju.

Nedelju dana pre no što je Sandu izašla u javnost sa tvrdnjama o zaveri, predsednik susedne Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da njegova zemlja doznala za planove ruskih tajnih službi o uništenju Moldavije, a informaciju su potvrdili i moldavski obaveštajni zvaničnici.

(Beta)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare