11. Oktobra 2023.

Moskva o sukobu na Bliskom istoku: Osuđujemo nasilje, ali ne zaboravljamo uzrok

Portparol Kremlja potvrdio je da je Kremlj u kontaktu i sa Izraelcima i Palestincima i da se drži izbalansiranog stava kako bi mogao da u budućnosti učestvuje u pregovorima

Rusija treba da zadrži jednaku distancu od Palestine i Izraela, jer će joj samo takav stav dati pravo da učestvuje u razrešenju izraelsko-palestinske krize, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je dodao, Rusija se drži izbalansiranog stava i održava kontakt sa obe strane, tako da će ne samo moći da odigra ulogu u procesu regulisanja novonastale situacije, već će to sigurno i učiniti. 

“Naravno, nemoguće je ne osuditi dela, koja se ne mogu nazvati drugačije nego terorizam. Ali ne smemo zaboraviti šta je preteča ove situacije”, istakao je Peskov.

“Imamo davne istorijske veze sa Palestincima, ali i sa Izraelcima. Spajaju nas milioni naših sugrađana, koji su se, inače, preselili u Izrael, a spaja nas i briga za njihovu bezbednost. Zbog toga moramo da održimo jednaku distancu (od obe strane)”, istakao je portparol Kremlja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare