12. Jula 2023.

Moskva: Mi čekamo…

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio da Moskva zadržava pravo da samostalno istraži mesto eksplozije gasovoda “Severni tok”.

“Zadržavamo pravo da sprovedemo sopstvenu istragu. Skrenuli smo pažnju na tvrdnju u pismu vlasti Nemačke, Danske i Švedske da je pristup mestu zločina navodno otvoren2, rekao je on na sednici UN- a, a prenosi Tass.

“Polazimo od činjenice da u tom slučaju naši istražni organi i stručnjaci mogu da ga nezavisno i u bilo kom trenutku da ispitaju u okviru krivičnog postupka koji je pokrenulo Generalno tužilaštvo Ruske Federacije po članu o aktu međunarodnog terorizma”, rekao je Nebenzja.

Dodao je da Moskva čeka konkretne korake Danske, Švedske i Nemačke za sprovođenje transparentne istrage o diverziji.

“Svaki napori da se prikriju tragovi diverzije u Baltičkom moru osuđeni su na neuspeh. Očekujemo konkretne korake od vlasti Nemačke, Danske i Švedske da sprovedu objektivnu i transparentnu istragu svih okolnosti onoga što se dogodilo uz obavezno učešce ruskih istražnih organa i drugih zainteresovanih strana”, rekao je Nebenzja.

On je poručio da će Rusija nastaviti da pokreće temu diverzije gasovoda u Savetu bezbednosti UN dok počinioci ne budu pozvani na odgovornost.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare