9. Juna 2023.

Moskva: Cilj Zapada – maksimalno udaljiti Srbiju od Rusije

„Posrednici iz Vašingtona i Brisela su se aktivirali u pokušaju da izbegnu novi krug tenzija u regionu. Kao i pre, to žele da postignu isključivo na račun Srba. Tobože osuđujući kosovske ‘vlasti’ za raspirivanje sukoba i uvodeći protiv njih dekorativne ‘sankcije’, oni teže da nametnu Beogradu još jedan očigledno defektan rasplet. Zauzvrat nude ekonomsku pomoć, priliv investicija, jačanje vojne saradnje. Nema sumnje da se iza tih obećanja kriju planovi da se Srbija maksimalno odvoji od Rusije i drugih tradicionalnih partnera, da je nateraju da raskine strateško partnerstvo sa našom zemljom“, saopštila je Zaharova.

Dodaje i da se primećuje izvesna stabilizacija situacije na severu KiM.

„Nasilje, koji je pokrenula Priština pod okriljem NATO vojnika, je ugašeno, ali glavni uzroci zaoštravanja nisu otklonjeni, a Zapad nije izveo prave zaključke“, ocenila je Zaharova.

S tim u vezi, Moskva poziva Zapad da prestane sa destruktivnim pristupom pitanju rešavanja kosovskog problema, „da prestane da pomaže privremenim institucijama samouprave u Prištini u njihovoj težnji da pretvore pokrajinu u etnički čistu teritoriju“.

Sputnjik.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare