Montgomeri: EU da prestane da vodi glupe dijaloge i primijeni prethodne sporazume - BIGportal.ba
Region Vijesti

Montgomeri: EU da prestane da vodi glupe dijaloge i primijeni prethodne sporazume

Bivši ambasador SAD u Srbiji Vilijam Montogomeri poručio je danas Evropskoj uniji da je jedini ispravan način da se nastavi napred u procesu dijaloga Beograda i Prištine insistiranje na punoj primeni Briselskog sporazuma pre razmatranja narednih koraka.

Komentarišući za Tanjug nedavni dijalog na visokom nivou u Briselu, Montgomeri je rekao da u Srbiji “niko ne veruje da je članstvo u EU realnost”.

“Da budem jasan Evropskoj uniji: Niko ne veruje da je članstvo u EU realnost. Ovo ste uzrokovali prečestim odlaganjem procesa. Prestanite da vodite ove glupe dijaloge i primenite prethodne sporazume. Zatim idite korak po korak”, reko je Montgomeri.

Na pitanje kako vidi razvoj situacije i da li misli da u skorijoj budućnosti odnosi dve strane mogu da se srede, Montgomeri kaže da je EU “nažalost željna da reši” balkanska pitanja ove godine, ali da smatra da u tome neće uspeti.

“Molimo vas da ohrabrite EU da članstvo u EU koristi kao jedini podsticaj. Ovo je, u najboljem slučaju, licemerno. Neka pokažu svoje poverenje tako što će brzo otvarati i zatvarati više poglavlja”, zaključio je Montgomeri.

Danas objavljeno

Počelo suđenje u predmetu “Skaj”: Načelnik MUP-a Srpske prvi na klupi za svjedoke

M.

U inat sankcijama: Rusija razvila prvi dron sa termovizijskom kamerom i sistemom za nadzor

M.

“Protiv Srbije je vođen nuklearni i hemijski rat”

M.

Ostavite komentar