24. Marta 2023.

Monasi Kijevsko-pečerske lavre odbili da se isele iz manastira

„Dobili smo nalog iz agencije zadužene za Lavru, koja je pod kontrolom Ministarstva kulture, da smo dužni da napustimo 34. korups.

Ja sam odgovorio da se to neće desiti, kao i da nećemo napustiti ni ostale korpuse jer nalog nije stigao iz Vlade ili iz predsednštva“, kazao je on u obraćanju koje je objavljeno na zvaničnom Jutjub kanalu Kijevsko-pečerske lavre.Mitropolit je podsetio da su monasi dobili dozvolu da nasele lavru na osnovu odluke Vrhovnog saveta i Vlade, a ne od strane Ministarstva kulture.„Čini mi se da je ovo još jedan način da se ljudi zbune, oni samo tako seju strah.

To je zlo koje neće doneti ničeg dobrog“, rekao je on.Mitropolit Pavel je pozvao i sve pravoslavne Ukrajince da dođu i da se pomole za sve porodice koje tu žive i da vide „šta rade ti bezbožni mučitelji“.

Po pitanju iseljenja monaha nedavno se oglasio i Kremlj, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov reako je da je nezakonito delovanje kijevskog režima, koji zadire u crkvu, još jedan pokazatelj onoga protiv čega se Rusija bori i što mora da zaustavi.Specijalna operacija u UkrajiniKremlj o proterivanju monaha: To je ono protiv čega se borimo i što moramo da zaustavimo

Sputnjik.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare