21. Aprila 2023.

Molčan o bivšem treneru Novaka Đokovića: Promijenio mi je karijeru

Molčan trenira sa Vajdom, nekadašnjim trenerom Novaka Đokovića, a o saradnji sa njim govorio je samo u superlativu.

Osvrnuo se na nekoliko segmenata njihovog zajedničkog rada, a kako je istakao, da bi sve funkcionisalo najbolje moguće, bitno je poverenje.

“Vajda je fenomenalna osoba, ekstremni profesionalac, dobar trener i čovek. Ne pričamo samo o tenisu, već i o životnim stvarima. Verujem mu 100 posto. Veoma sam mu zahvalan na svemu, kao i celom timu. Radimo svakodnevno na svemu što ne valja da ispravimo i to jako. Poštujemo se, uživam u treninzima sa njim. Nadam se i velikim rezultatima.”

Na pitanje da li veliki treneri garantuju i vrhunske rezultate, Molčan je imao spreman odgovor.

“Teniski trener je veoma bitan, ali to ne znači da će igrač koji radi sa njim sigurno biti u top 10 na svetu. Svaki teniser je drugačiji, kao osoba, igrač. Nije lako sve uskladiti. Ipak, Marijan je veliki profesionalac, pokazao mi je kako i šta bi trebalo da radim. Pokazao mi je pravi profesionalizam. Slušam ga i verujem mu, volim da sarađujem sa njim”.

Učestvovao je Molčan i na turniru u Beogradu, za koji je imao samo reči hvale. On je 2021. kroz kvalifikacije u glavnom gradu Srbije stigao do prvih ATP bodova.

“Nekad sam igrao, četvrtfinale, polufinale čelendžera, a posle Beograda poraslo mi je samopouzdanje. Definitivno, taj turnir mi je promenio karijeru. Počeo sam da verujem u svoju igru. Otkako sam počeo da verujem u sebe, igrao sam skoro svaki turnir dobro. Oko Beograda sam bio 180. na listi, bio sam daleko od Top 100, bila je i korona i morao sam mnogo bodova da osvajam. Te godine mi je trebalo 700 bodova da uđem u Top 100. Imao sam samopouzdanje posle tog turnira i on mi je sigurno promenio karijeru”,
 zaključio je Molčan.

Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare