21. Aprila 2024.

Mladići iz Banjaluke i Gradiške zatečeni s puškom u lovištu u Zavidovićima

 Lovočuvar je prijavio policiji da je u lovištu u mjestu Miljevići na području Zavidovića zatekao mladiće koji su imali pušku, a utvrđeno je da se radi o L.Nj. (24) iz Banjaluke i L.N. (21) iz Gradiške.

Naime, lovočuvar je sinoć obavijestio Policijsku stanicu Zavidovići da je u lovištu zatekao nepoznate osobe s vatrenim oružjem a odmah po dojavi uputili su se na mjesto događaja gdje su zatekli mladiće koji su kod sebe imali pronašli pušku M-48 sa četiri metka.

Tokom kriminalističke obrade oni su tvrdili  da su u mjestu Miljevići boravili sa porodicama, te da su u jednoj staroj kući pronašli pušku sa kojom su krenuli u šumu, gdje ih je zatekao lovočuvar.

“Pripadnici Policijske stanice Zavidovići će tokom dana preduzeti mjere u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Federacije BiH s ciljem utvrđivanja okolnosti posjedovanja ovog oružja. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica”, navode iz policije.

Nakon kompletiranja dokumentacije protiv Banjalučanina će Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare