Mještani Motika nezadovoljni: Kilometar puta obnavljaju duže od šest mjeseci - BIGportal.ba
Banja Luka

Mještani Motika nezadovoljni: Kilometar puta obnavljaju duže od šest mjeseci

Rekonstrukcija dijela ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u naselju Motike u dužini od kilometar, koja je započeta u septembru prošle godine, još nije završena iako je rok za završetak radova u ponedeljak, 6. marta. Mještani kažu da je odavno jasno da će rok biti probijen i pitaju se kako je moguće da se kilometar puta radi duže od šest mjeseci.

Nakon protesta zbog najave da će i obnova mostića u Motikama trajati tri mjeseca, mještani kažu da je ovo još jedan razlog za nezadovoljstvo.Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Motike Dragan Ciganović rekao je za “Glas Srpske” da je očigledno da će svi rokovi biti probijeni.

– Na terenu nema nijednog radnika ni mašine. Rok je već probijen, nemaju čarobni štapić da to završe do ponedjeljka – rekao je Ciganović.

Kako tvrdi, ovo nisu jedini problemi koji muče stanovnike MZ Motike.

– Najveći problem u naselju su putevi. Šest godina hodamo po blatu i prašini. Problem je što firme koje to rade uzmu poslove na više mjesta i ne mogu stići, a nas u prigradskim naseljima ostave da čekamo – kazao je Ciganović.

Prema njegovim riječima, Motike su na samo sedam kilometara od centra grada, ali su svjetlosnim godinama daleko od tretmana koji zaslužuju.

– Doktor je tu samo dva puta sedmično. Autobus ide radnim danima na svaki sat, a vikendom na dva. Realno bi bilo da ide na pola sata – istakao je Ciganović.

Iz Gradske uprave stanovnike Motika pozivaju na strpljenje. Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske” da će narednih dana izaći na teren i razgovarati sa mještanima te da će zajedno donijeti odluku o nastavku radova.

– Istina je da je na samom početku definisan rok za sanaciju ulice do 6. marta 2023. godine. Nije bilo u planu da se ide u zamjenu mosta, ali s obzirom na to da ćemo imati lijepu saobraćajnicu nakon što se izvrši rekonstrukcija, smatramo da je važno da dobijemo most širine 10 metara umjesto postojeća tri – rekao je Kresojević.

Prema njegovim riječima, traži se najbolje rješenje za mještane, a biće im predočeno nekoliko prijedloga.

– Zajednički ćemo donijeti odluku na koji način ćemo ovo najbezbolnije riješiti. To su, između ostalog, razlozi zašto 6. mart nije realan rok, jer imamo veće planove, a mještani Motika zaslužuju da imaju modernu infrastrukturu – rekao je Kresojević.

Ulaganja

Prema riječima Bojana Kresojevića, za ovu MZ grad je izdvojio oko tri miliona maraka, što je najveće ulaganje do sada.

– Stanovnici zaslužuju da dobiju funkcionalan most. Do sada su vozila preko mosta mogla da prolaze samo u jednom smjeru – rekao je Kresojević.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 27.mart 2023. godine

Vanja A

U Banjaluci služen parastos za žrtve NATO bombardovanja

M.

Banjaluka: Zvuk sirene i ugašena svjetla povodom godišnjice NATO bombardovanja

Vanja A

Ostavite komentar