Sastojci:
- 5 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 400-500 grama višanja
- šećer u prahu
- vanilin šećer
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa im postepeno dodavati šećer.
Mutiti još malo, pa odložiti mikser. Dodati žumanca, pa ih mešati polako špatulom.
Postepeno dodavati ostale sastojke (jogurt, brašno, ulje, prašak za pecivo) i polako ih sjediniti sa belancima.
Kada testo bude homogeno, izliti u podmazan pleh koji ste prethodno posuli brašnom.
Na testo staviti višnje, koje su malo oceđene od viška soka. Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača, vrhom nožića ih “pogurajte” nadole.
Staviti kolač u rernu na 200 stepeni, pa posle nekog vremena smanjiti na 180 stepeni.
Peći ga oko 40 do 60 minuta. Kada se kolač ohladni, posuti ga prah šećerom pomešanim sa vanilinim šećerom i iseći na kocke.