20. Februara 2024.

Misterija ubistva ruskog pilota “izdajnika”: Koliko je imao godina?

Ruski pilot Maksim Kuzminov, koji je oteo ruski vojni helikopter i prebegao u Ukrajinu, ubijen je u Španiji.

Tamošnji mediji pišu da je pronađen u stanu i da je najverovatnije ubijen iz vatrenog oružja, ali ukrajinski mediji navode da u ovom slučaju ima brojnih nelogičnosti.

Portparol ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Andrej Jusov potvrdio je da je ruski pilot Maksim Kuzminov pronađen mrtav u Španiji.

Kako prenosi portala “Strana”, Kuzminov je upucan 12 puta, a zatim pregažen automobilom.

“Možemo da potvrdimo činjenicu da je mrtav”, istakao je Jusov.

Telo pronađeno izrešetano, automobil zapaljen

Telo je, navodno, u vikend naselju otkrio komšija prošlog utorka, 13. februara, oko pet sati uveče, u gradu La Viljahojosa u provinciji Alikante, navode ukrajinski mediji.

Ubrzo nakon toga, istražitelji su saznali za zapaljen automobil u obližnjem gradu El Kampelo, koji je možda ubica koristio.

Takođe, sada su se pojavile informacije u medijima i da je Kuzminov nedavno imao problema sa alkoholom i drogom. Različite verzije prebega Ukrajinski mediji, pozivajući se na Glavnu obaveštajnu upravu, pišu da je pilot Kuzminov poginuo nakon što je pozvao bivšu suprugu da ga poseti.

“Odlučio je da se preseli u Španiju umesto da bude u Ukrajini. Koliko znamo, pozvao je bivšu kod sebe i pronađen je ubijen”, rekao je izvor Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Sa druge strane, španski mediji su preneli da je kod njih došao u azil sa porodicom.

Nedoslednosti u izveštajima o ubistvu

Kako navodi portal “Strana”, postoje mnoge nedoslednosti u izveštajima o ubistvu Maksima Kuzminova. Španski mediji pišu da je “33-godišnji Ukrajinac” pronađen mrtav. Rus Kuzminov je imao 28 godina.

Taj medij iz Španije, koji je naveo da je Kuzminov pokojni, nema svoju veb stranicu, već samo naloge na X (Tviter) platformi i Telegramu. Prema pisanju navedene platforme, policajci razmatraju verziju da ga je navodno Ukrajina uklonila kao “nezgodnog svedoka”.

Nalog na X (Tviter) platformi, koja je podelila ova nagađanja, navodno ima 24 hiljade pretplatnika, ali samo četiri osobe su lajkovale objavu.

Inače, brojne ruske javne stranice sugerišu da informacije o ubistvu Kuzminova mogu biti “osiguravanje bezbednosti” ukrajinskih specijalnih službi – da ga/ih proglase mrtvim, da mu daju nova dokumenta i, eventualno, plastičnu hirurgiju.

Ipak, po svemu sudeći, ubistvo muške osobe se zaista dogodilo, a ova specijalna operacija izgleda prilično složeno.

Zasad niko od ukrajinskih zvaničnika nije izlazio sa zvaničnim detaljima brutalne likvidacije ruskog pilota Maksima Kuzminovskog koji je prebegao u Ukrajinu, predavši ruski vojni helikopter kojim je upravljao.

Podsetimo, 28-godišnji pilot je služio u 319. odvojenom helikopterskom puku vojne jedinice 13984 u Primorskoj teritoriji Rusije. Emitovan je snimak gde Kuzminov kaže da je još u službi na Dalekom istoku kontaktirao ukrajinske obaveštajne službe i, kada se našao u zoni borbenih dejstava, odleteo u Ukrajinu na maloj visini u radio tišini.

A u oktobru je na ruskoj televiziji emitovana priča o Kuzminovu, gde je zapravo jasno stavljeno do znanja da nameravaju da ga ubiju kao “potkupljivačaa” i “izdajnika”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare