21. Jula 2023.

Mirotić dobija (barem) 17 miliona

Doskorašnji košarkaš Barselone Nikola Mirotić dobiće barem 75 odsto od preostalog iznosa ugovora koji je imao sa tim klubom.

Vest prenosi “Mundo Deportivo”, nakon što je katalonski klub odlučio da jednostrano raskine ugovor sa tim igračem.

Mirotić je imao još dve godine važećeg ugovora sa klubom, prema kom je trebalo da zarado 22,6 miliona. On želi celokupan iznos, a prema pomenutom izvoru najgore što može da prođe jeste da se zadovolji sa 16.950.000 evra.

Barselona je u četvrtak i zvanično objavila da je okončala saradnju sa Mirotićem, koji sada ima 20 dana da se žali na tu odluku. Nakon toga će na sudu biti određeno koliko je španski klub dužan da isplati igraču rođenom u Podgorici.

Ono što je još važnije jeste da je Mirotić sada konačno u potpunosti slobodan u izboru nove sredine, te da novac ne bi trebalo da mu bude primarna briga nakon prevremene isplate koju će dobiti od Barselone.

Favorit za njegov potpis je i dalje Partizan, ali sa svakim novim danom sve manje. Iako su mnogi očekivali da Mirotić već bude predstavljen u tom klubu, to se nije desilo. U međuvrmenu je navodno i Panatinaikos obnovio interesovanje.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare