12. Maja 2023.

Ministarstvo odbrane: Ruske snage odbile ukrajinski raketni napad i oborile četiri rakete “hajmars”

“Izveštaji određenih Telegram kanala o ‘probijenoj odbrani’ na nekoliko mesta duž kontaktne linije nisu tačni”, navodi se u saopštenju objavljenom kasno sinoć i dodaje da je “opšta situacija u zoni Specijalne vojne operacije pod kontrolom.”

Ruske snage su tokom noći odbile ukrajinski raketni napad i oborile četiri rakete “hajmars”.

Kako se navodi, jurišni odredi nastavljaju sa oslobađanjem zapadnog dela grada Bahmuta, uz podršku artiljerije i avijacije.

U pravcu Donjecka je odbijeno osam ukrajinskih napada i tri pokušaja neprijatelja da izvrši izviđanje, dodaje se u saopštenju. Ruske snage nastavljaju napore da zauzmu celu Marinku i blokiraju Avdijevku.

Ukrajinske trupe su pokušale dva napada čete prema Kremenoj, ali su odbijene. Tri izviđačke grupe su poražene severnije kod Kupjanska. Ministarstvo je juče objavilo i spisak gubitaka ukrajinske vojske na liniji Hersona koje je nanela ruska artiljerija i saopštilo da su ruske snage juče tokom dana oborile 12 “hajmars” raketa i jedan Su-25 borbeni avion.

Juče je nekoliko kanala tvrdilo da je najavljivana ukrajinska ofanziva možda počela i da se desio “prodor” kod Bahmuta i nekoliko drugih mesta duž kontaktne linije. Jedan izveštač je, pozivajući se na vojne izvore, tvrdio da su Ukrajinci koristili hemijsko oružje u delu zaporoškog fronta.

Kijev u četvrtak nije komentarisao ove objave. Ranije tokom dana, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da njegovoj vojsci treba još vremena da se pripremi pre nego što najavljivana ofanziva zapravo počne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare