30. Aprila 2023.

MINI priprema novi Countryman

Countryman EV će se proizvoditi zajedno sa modelima BMW Serija 1, Serija 2 Gran Coupe i Serija 2 Active Tourer u fabrici BMW grupe u Lajpcigu. MINI je objavio slike sa i prikazao kamuflirane prototipove.

Nažalost, kompanija nije objavila tehničke informacije o električnom Countrymanu. Veruje se da će model deliti  platformu i komponente sa modelom BMW iX1.Ako se ispostavi da je ovo tačno, krosover modernog dizajna mogao bi da bude pokretan sa dva elektromotora sa kombinovane snage 313KS i 494Nm. Baterija od 64,7kWh obezbeđuje električnu energiju za vožnju do 438km jednim punjenjem.

Da bi se obezbedila proizvodnja novog Countrymana u Lajpcigu, fabrika dobija veliku investiciju od 800 miliona EUR, koja će ići u postavljanje novih proizvodnih linija i dodatnih proizvodnih prostora za električne komponente. BMW očekuje da će do 2024. godine zaposliti oko 1.000 novih radnika u proizvodnji električnih komponenti, koji će se pridružiti trenutnoj radnoj snazi od oko 5.600 zaposlenih. Danas fabrika u Lajpcigu proizvodi oko 1.000 automobila svakog dana, ali se očekuje da će taj kapacitet rasti u narednim godinama.

Izvor. Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare