2. Septembra 2023.

Milatović: Ispravno je što sam dao mandat Spajiću, ne želim više da govorim o vladi

Ja imam pravo na svoj politički stav, rekao je predsednik Crne Gore

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da je to što je mandat za sastav vlade dao Milojku Spajiću bila ispravna odluka, doneta u skladu sa Ustavom i zakonima, ali da neće govoriti o daljem formiranju vlade.

“Odgovornost za formiranje Vlade je na mandataru i na političkim subjektima koji trenutno pregovaraju. Ja imam pravo na svoj politički stav, koji iznosim u interesu i prosperiteta svih crnogorskih građana”, kazao je Milatović medijima posle sastanka sa američkim kongresmenom Majkom Tarnerom.

Milatović je istakao da je važna demokratska tranzicija u Crnoj Gori.

“Jedine stvari oko kojih ja imam snažne stavove su one koje se tiču principa, a mislim da vlada mora da bude napravljena na principima ubrzanja puta u EU, Crne Gore kao kredibilnog partnera u okviru NATO saveza, i naravno dobrog suseda u kontekstu naše dobrosusedske politike. To su tri ključna principa naše spoljne politike”, kazao je Milatović.

Pored toga, kako je rekao, važno je i građani očekuju da vlada ubrza reforme u pravosuđu kako bi se osnažila borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Peti princip je poboljšanje životnog standarda građana, za šta se ja snažno zalažem”, naveo je Milatović.

Govoreći o sastanku sa američkim kongresmenom, Milatović je kazao da je veoma zadovoljan što je ugostio američku delegaciju.

“Ovo je bila prilika da učvrstimo prijateljstvo dve zemlje. Poslao sam snažnu poruku da je Crna Gora zemlja u koju SAD može imati puno poverenje. Između nas postoji i strateško partnerstvo i u okviru NATO saveza”, kazao je Milatović.

Kazao je da je tokom razgovora fokus stavljen i na ekonomski dijalog dve zemlje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare