20. Septembra 2023.

Milanović u Njujorku citirao Tuđmana: Mi smo mali, ali ne beznačajan narod

Hrvatski predsednik poručio da Hrvati ne smeju nasedati na velike ideje i revolucionarne projekte, jer od toga nema ništa.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je predstavnicima hrvatske dijaspore u SAD citirao prvog predsednika nezavisne Hrvatske Franju Tuđmana, koji je govorio da su Hrvati mali, ali ne beznačajan narod i da velikim delima treba da se bave oni koji imaju vremena.

Milanović je na prijemu za hrvatsku dijasporu u Njujorku, uoči obraćanja na 78. zasedanju Generalne skupštine UN, poručio da u nacionalnoj politici zagovara i zagovaraće jedan, kako je naveo, “blago sebičan stav”.

“Svet u kojem živimo, pa i Evropa, nije idealan. Vrlo često nam se kao uzor nameću stvari koje su loše i nisu nikad ni valjale. Zagovaram i zagovaraću u nacionalnoj politici jedan blago sebičan pristup s obzirom na to da je Hrvatska mala zemlja, držeći se pri tome imperativa ljudskosti, ali prvenstveno vodeći računa o tome što je dobro za nas”, naveo je Milanović, preneo je hrvatski portal “Indeks”.

Poručio je da, kako je kazao, ne smeju nasedati na velike ideje i revolucionarne projekte, jer od toga nema ništa.

“I kako je govorio prvi hrvatski predsednik – mi smo mali, ali ne beznačajan narod, a velikim idejama neka se bave oni koji imaju vremena. Nama je dobro tamo gde jesmo”, naveo je Milanović.

Podsećamo da je prethodno Hrvatima u Kanadi Milanović rekao da im ne treba njihov novac i da ne želi ni da razmišlja da Hrvatska ponovo bude u situaciji da im je to neophodno.

“Neprijatelje nemamo niti ih tražimo, imamo saveznike. Ali, Hrvatska je jedina zemlja u Evropi koja je sve morala ostvariti sama. I danas se držimo, Hrvatska ide napred”, poručio  je Milanović.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare