30. Januara 2023.

Milanović: Oteli smo Kosovo od Srbije, Krim više nikada neće biti Ukrajina

“To smo uradili mi i međunarodna zajednica”, rekao je Milanović novinarima u Petrinji, govoreći o ratu u Ukrajini i sličnostima između Krima i Kosova i Metohije.

“Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto? Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta”, rekao je Milanović.

Prema njegovim riječima, u pitanju je koncept u kojem neko misli da ima pravo.

“Tako i Krim – Krim više nikada neće biti Ukrajina. To govore vodeći njemački generali”, rekao je Milanović i dodao da tamo gine na hiljade ljudi.

Poručio je da je “Rusija opasna zemlja” i da to, kako je kazao, niko ne razumije.

“Upoređujete mi Srbe, ove opančare koji su se tu pobunili sa svjetskom nuklearnom supersilom. Sulude emocije i mržnja Evropu vode u veliku opasnost”, rekao je Milanović na ispraćaju kontingenta hrvatskih vojnika u misiju NATO-a u Litvaniji.

Na podsećanje novinara da su njegove procjene bile pogrešne o Ukrajini kada je tvrdio da Rusija nikada neće napasti Ukrajinu jer nema dovoljno vojnika, Milanović ponavlja da je to tačno.

“Nema dovoljno. To je bila loša odluka Rusije, jer su mislili da će se vlast (u Ukrajini) raspasti. Ulazimo sve dublje u sukob sa supersilom. Znate kako oni na kraju gube rat? Tako da na kraju koriste nuklearno oružje”, kazao je Milanović i dodao da pokušava da otvori oči drugima jer, kako kaže, “srljamo u rat sa supersilom”, prenosi RTS.

Vidim šta se događa i istakao da “sulude emocije vode Evropu u nešto sa čim neće moći da se nosi”, prenijeli su hrvatski mediji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare