21. Aprila 2023.

Mijenjaju se regulacioni planovi za obalu Vrbasa i centar Banjaluke

Zainteresovani će moći da pogledaju nacrt izmjene dijela Regulacionog plana za uređenje obala Vrbasa.

Njime je obuhvaćen prostor između lijeve obale rijeke Vrbas, na pojasu između mosta Patre i Zelenog mosta, koji je sa sjeverozapadne strane oivičen rijekom Vrbas, sa sjeverne mostom Patre, zatim ulicama cara Lazara, Mirka Kovačevića, Branka Morače i Zelenim mostom, u ukupnoj površini od 4,60 hektara.

Biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća “HKP consulting”, d.o.o. Banjaluka, Ulica Petra Kočića br. 5 (gdje zainteresovanim licima mogu biti pružena pojašnjenja planskih rješenja), predvorju i prostorijama Gradske uprave, kao i prostorijama Mjesne zajednice Obilićevo 2, svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika od osam do 16 časova i to u periodu od 21. aprila do 21. maja.

Na javnom uvidu je i Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana dijela centralnog područja grada Banjaluke, kojim je obuhvaćen prostor između ulica Kralja Petra I Karađorđevića, Trga srpskih junaka i Prvog krajiškog korpusa u ukupnoj površini od 3,68 hektara,. Ovaj nacrt biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća “Plan”, d.o.o. Banjaluka, Ul. Slobodana Kusturića br.4 (gdje zainteresovanim licima mogu biti pružena pojašnjenja planskih rješenja), predvorju i prostorijama Gradske uprave, kao i prostorijama Mjesne zajednice Centar 2, svaki dan osim subote, nedelje i državnih praznika od osam do 16 časova u periodu od 21. aprila do 21. maja.

Nacrti planovi biće objavljeni i na sajtu Grada: www.banjaluka.rs.ba.

Za vrijeme trajanja javnog uvida, sve do 21. maja svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na Nacrt, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će Nacrt biti izložen ili dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi Grada Banjaluka – Odjeljenju za prostorno uređenje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare