14. Februara 2023.

Mijailović: Rekao sam Željku – ako nećeš mi smo potonuli, a ja sam upropastio Partizan

Mijailović je govorio o mnogim temama, a između ostalog, pričao je i o trenutku kada se Obradović vratio u Partizan.

Mijailović je otkrio da se godinama šalio i potajno nadao o povratku Obradovića, a da mu je to možda i prvi put rekao u Barseloni kada su Zoran Savić i on otputovali da se vide sa Đordijem Bertomeuom.

Ipak, Mijailović, kako kaže, više se radovao susretu sa Obradovićem nego sa tada prvim čovekom Evrolige.

“Videli smo se sa Željkom i ja mu kažem: “Željko, odlučili smo da ti budeš trener i mi nemamo drugu opciju. Ako ti nećeš da prihvatiš, mi smo potonuli kao klub i ja prihvatam činjenicu da sam upropastio Partizan. Jednostavno, nemam drugog izbora, nemam koga. Željko je spustio glavu (i rekao): ‘To nije realno, neću da pričam o tome’“, rekao je Mijailović u podkastu Sportkluba i nastavio:

“Kada smo poduže sedeli i razgovarali, osetio sam da ima šanse. Zoran i ja odlazimo i Zoran mi kaže: ‘Stekao sam utisak da ima šanse. Nisi baš lupio toliku glupost, ja vidim da ovde ima šanse”, dodaje.

Iako je Obradović rekao da nije realno, videlo se da ide u smeru da bi i moglo da se desi, te su usledili brojni razgovori.

“Potom su se desili mnogi sastanci… Rizikovali smo sa tom odlukom, pošto smo Željka imenovali u julu mesecu, a tada je morala da bude spremna ekipa. Čekali i rizikovali smo, Željko je otišao na odmor… kada je došao seli smo u kancelariju i rekao mi je: ‘Hajmo prvi put da ozbiljno razgovaramo’. Kaži mi tvoje iskrene namere i šta možeš da mi kažeš. Razgovarali smo tri sata, pokušao sam i uspeo da mu ostavim utisak da ćemo se zajedno boriti, da ćemo deliti sudbinu, da se štitimo… Volim svoj posao, ne volim da se bavim tuđim poslom, ali i da volim da imam pod kontrolom. Na tom sastanku nije prihvatio ništa, ali sam video da je saslušao. Tražio je da prođe nekoliko dana i tokom tog perioda živ nisam bio. Nisam smeo nikome ni da pričam, ali je vest procurela… Niko nije verovao da će on biti trener Partizana”
, kazao je Mijailović.

“Potom je došao trenutak gde je on meni pružio ruku i rekao: ‘Želim da se vratim u Partizan’. Usledio je muk, ni sam nisam verovao šta čujem. Prvi nisam verovao šta mi je rekao, ćutao sam, zatečen sam… očekivao sam da će reći, ali ne i tako jednostavno. Pitao me je da li sam se predomislio, odgovorio sam da nisam, ali i nisam mogao da poverujem. Pozitivno sam se izgubio… Kada je usledila konferencija za medije, tog trenutka sam shvatio da je trener Partizana”
, istakao je predsednik Partizana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare