21. Aprila 2024.

Microsoft upozorava korisnike da će dvije MS Office verzije uskoro postati zastarjele

Dve veoma popularne verzije MS Office paketa postaju zastarele iduće godine, evo predloga šta da koristite kao alternativu

Microsoft je pre nekog vremena zvanično najavio da će tokom iduće godine prestati sa daljom podrškom i ažuriranjem za par prilično popularnih MS Office 2016 i MS Office 2019 verzija paketa kancelarijskih aplikacija. Pošto najnovija verzija MS Office 2024 još nije objavljena, korisnicima se preporučuje da umesto toga pređu na upotrebu Microsoft 365 kao alternativu.

Prema najavi kompanije Microsoft, MS Word, Excel, OneNote, Outlook i druge aplikacije uključene u verzije MS Office 2016 i Office 2019 biće potpuno isključene iz postupka ažuriranja počev od 14. oktobra 2025. godine. Ispravke grešaka, tehnička podrška i bezbednosne ispravke, više neće biti dostupne u budućnosti za prethodno pomenute verzije MS Office paketa. Ukoliko korisnici odluče da ipak zadrže svoje stare verzije, ne samo da neće biti u mogućnosti da dobijaju nove funkcionalnosti, već će imati i problema sa valjanom zaštitom podataka.

U stvari, Microsoft je već prošle godine počeo da postepeno ukida MS Office 2016 i Office 2019. Prvo je ukinuo podršku za Apple Mac računare i prekinuo mogućnost povezivanja sa Microsoft 365 i Office 365, što je uticalo na bitno smanjenje funkcionalnosti aplikacija u okviru MS Office paketa.

Microsoft je nedavno potvrdio da će ove godine lansirati i da ćete moći da poručite MS Office LTSC 2024 verziju. Međutim, zvanični fokus je uglavnom na potrebama korisnika kao što su finansijske institucije, vojne i vladine organizacije koji ne mogu često pristupiti Internetu.

Za individualne potrošače i dalje preporučuje kao najbolje rešenje, Microsoft 365 servis zasnovana na sistemu pretplate. Na taj način, možemo sigurno da održavamo softver aktuelnim  i koristimo najnovije funkcije još dugo, dugo vremena.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare