Mi smo BiG

BIG Radio je prva privatna radio stanica koja je osnovana na prostoru bivše Jugoslavije. Počeli smo sa radom 21. marta 1992. godine u Banja Luci, okupivši u to vrijeme brojnu ekipu entuzijasta i profesionalaca.

BIG Radio emituje tri programa. BIG 1 (Prvi program) , BIG 2 (Drugi program), BIG 3 (Treći program).

POKRIVENOST SIGNALOM:

BIG 1 – Prvi program – emituje zabavnu – evergreen muziku na frekvenciji 93,6 FMPokrivenost:

Banja Luka, Prijedor, Novi Grad, Laktaši, Gradiška Prnjavor, Derventa, Brod (pogranični dijelovi BiH i Hrvatske)

BIG 2 – Drugi program – emituje narodnu, starogradsku kao i pop / folk muzikuPokrivenost:

91,5 MHz    ( Banja Luka, Gradiška, Novi grad )      

93,2 Mhz     ( Sarajevo )

95,8 Mhz      (Mostar)

95.8 MHz    ( Bijeljina, Brčko, Lopare )

96,6 MHz    ( Modriča, Brod, Šamac, Brčko )

97,5 MHz    ( Teslić, Prnjavor, Derventa, Doboj, Jasenovac, Popovača )

97,6 MHz    ( Mrkonjić grad, Jajce. Šipovo )

103.5 MHz   Trebinje

90.1 MHz     Sanski Most

95.8 MHz     Tuzla

103,6 MHz    Zenica

89.6 MHz     Prijedor

95,6 Mhz      Bugojno

89,0 Mhz      Višegrad

96,4 Mhz      Foča

98,3 Mhz      Gacko

97,9 MHz     Neum, Stolac

90.8 Mhz      Glamoč

97.8 Mhz      Velika Kladuša

101.4 Mhz    Drvar

97.6 Mhz      Šipovo

BIG 3 – Treći program – na frekvenciji 96,5 FM  rezervisan za mladju populaciju slušalaca i emituje nova izdanja zabavne strane I domaće muzike

BIG 4 – Četvrti program – na frekvenciji 98.6 FM emituje isključivo EX YU domaću muziku za sve generacije i signalom pokrivamo Banjalučku regiju

Pokrivenost: 

Banja Luka, Prijedor, Novi Grad, Laktaši, Gradiška Prnjavor, Derventa, Brod (pogranični dijelovi BiH i Hrvatske)

Radimo 24 časa dnevno.

Putem vlastitog predajnika na Krčmaricama, pored Banja Luke /BIG 1 – 5 kW/ , /BIG 2 – 1 kW/, /BIG 3 – 1 kW/, radio svojim signalom “pokriva” sjeverozapadni dio Republike Srpske i dio susjedne Republike Hrvatske (Kutina, Zagreb, Okučani, Slavonska Požega). Posebnim frekvencijama za regiju Prijedor 91,5 sa predajnikom snage 500 W, te za regiju Doboj 97,5 FM, sa predajnikom snage 500 W, rezervisane su za emitovanje drugog programa radija, te na taj način BIG 2 mogu pratiti i slušaoci na području dobojske regije, uključujući i područje Modriče, Dervente i Teslića.

Ubrzo nakon osnivanja, BIG Radio je postao najslušaniji medij na području banjalučke regije i Republike Srpske, ponudivši u to vrijeme svojim slušaocima izuzetno interesantan program kakav do tada nisu imali priliku čuti, sa posebnim osvrtom na informativni dio koji je do danas ostao najvažniji segment našeg programa.

U poslijeratnom periodu radio je nastavio da razvija svoju programsku šemu i već tada je predstavljao najpopularniji medij u Republici Srpskoj i šire. Dokaz za to su statistički pokazatelji brojnih istraživanja koji potvrđuju da je BIG radio još uvijek u vrhu slušanosti na prostoru koji pokrivamo našim signalom.

U 2018 godinu smo ušli sa nekim novim projektima koji su ostvareni I onima koji će u veoma brzom periodu ugledati svjetlost dana a koje će te vi imali prilike da vidite a I da čujete. Jedan od naših glavnih ciljeva je bila modernizacija cijelokupnog BIG radija.

Prvenstveno, I ono na šta smo veoma ponosni je naš novi logo kojeg je godinama krasila ptica tukan a ujedno I bila zaštitni znak. Naš tukan je dobio novo perje ali ostao u prepoznatiljivom stilu I duhu BiG radija.

Kao druga veoma važna stvar u vremenu modernizacije I globalizacije a to je Internet, bez kojega danas ništa više ne funkcioniše, riješili smo da unaprijedimo našu staru web stranicu I našim slušaocima a I posjetiocima damo u najbržem mogućem roku najvažnije vijesti iz regiona kao I vijesti iz svijeta ali I ostale “sporedne” stvari koje će ih odvojiti od svakodnevnice I koliko je to moguće nasmijati I zabaviti.

Pored informacija, odlučili smo da naša sva tri programa emitujemo putem Interneta 24 časa dnevno, što je naišlo na oduševljenje naših sunarodnika koji žive inostranstvu,jer smo im na jedan jednostavan način omogućili da ovaj prostor Republike Srpske osjete tako, kao da u njemu još uvijek žive. Za kratko vrijeme popularnost BIG radija na Internetu porasla je vrtoglavom brzinom, jer “brojači” na našem web sajtu dnevno bilježe sve više I više posjeta.

U 2018 godini na naš 26ti rođendan Big Radio je postao bogatiji za još 9 novih frekvencija sa kojima smo dostigli pokrivenost FM signalom u preko 30 gradova i opština Bosne i Hercegovine.

Nova pokrivenost FM signalom za nas predstavlja ogroman uspjeh i nagradu za vrijedan i naporan rad svih ovih godina, ali ujedno i veliki izazov i odgovornost da novim slušaocima plasiramo samo istinite i nepristrasne informacije kao i najbolju muziku, te da opravdamo ukazano povjerenje od strane Regulatorne Agencije za Komunikacije.

Danas se možemo pohvaliti sledećim brojkama:

FM signalom pokrivamo 2 500 000 stanovnika BiH u više od 30 gradova na površini od 30 000 kvadratnih kilometara.

3 najveća kablovska operatera u BiH prenose naša sva tri kanala uživo, 24 sata, 7 dana u sedmici.

Putem internet streaminga dnevno nas sluša preko 10 000 slušalaca u zemlji i inostranstvu.

Naš portal godišnje posjeti 5 000 000 čitalaca.

Postojimo i uspješno poslujemo punih 26 godina.

26 godina pune sobe dobrog zvuka.

Vaš BiG Radio.

Direktor: Feđa Kragulj

Tehnička i IT podrška: Igor Mudrinić, Vanja Ajdar

Marketing: Željka Marinković Čubrilović

Redakcija radija i portala: Maja Slavnić Đuričić, Saša Nikić,  Vesna Maksić, Dragan Vekić, Danka Baškot, Nevena Kelečević, Irena Bursać Tešić

Marketing portala bigportal.ba : Jelena Tomić